24 Mayıs 2015 Pazar

Gıda Hijyeni

Gıda Hijyeni
Gıda Hijyeni Yönetmeliği'ne göre; Tehlikenin kontrol altına alınması ve gıdaların kullanım amacı dikkate alınarak, insan tüketimine uygunluğunun sağlanması için gerekli her türlü önlem ve koşullardır. 
Gıda hijyenine dikkat edilmeden üretilen gıdalarda sağlığa zararlı mikroorganizmalar üreyebilir ve bu gıdaların tüketilmesi ile insanlarda sağlık sorunları oluşabilir. 
Gıda kaynaklı enflasyonlar hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin başlıca sağlık sorunlarındandır.
Dünya genelinde her yıl yaklaşık 2.2milyon kişi gıda kaynaklı hastalıklardan ölmekte olduğu açıklanmıştır,  bunun da büyük çoğunluğunu hastalar ve çocuklar oluşturmaktadır. 
Gıdaların taşıdığı tehlikeler sadece mikroorganizmalar ile sınırlı değildir.  Biyolojik tehlikeler dışında kimyasal ve fiziksel tehlikelerin varlığı da bilinmektedir.  
Bunlardan da daha sonraki yazılarımda bahsedeceğim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder